creatief

Pot vol moois

Soms heb je geen zin om standaard cadeautjes uit de winkel te geven. Althans, ik niet! Dan besluit ik om weer eens lekker te gaan knutselen. En wat is er nou leuker dan een prachtig zelfgemaakt cadeau geven wat met veel liefde en aandacht is gemaakt? Ik kan dus niets bedenken..

DSC_2155

Vandaag weer een super simpele maar oh zo leuke DIY voor jullie om een pot vol moois in elkaar te knutselen. Wat heb je nodig? Allereerst een schone glazen pot. Het hangt er een beetje vanaf wat je er in wilt stoppen hoe groot hij moet zijn. Alle etiketten/plakkers zijn van de pot verwijdert. Mod podge lijm. Acrylverf in een kleur naar keuze. Stukjes papier in een leuke print. Lapjes stof in een leuke print of natuurlijk effen als je daar van houdt. Voor de finishing touch leuke lintjes. En als laatst natuurlijk de inhoud die je helemaal zelf kunt bepalen.

DSC_2157

Ik begon met het maken van het deksel. Ik smeerde de bovenkant in met mod podge en bracht daarop de stof aan. Daaroverheen smeerde ik nog een laagje en legde het deksel even te drogen. Vervolgens doe je hetzelfde bij de zijrand. Dit hoeft niet super strak, je plakt er straks een stukje lint overheen. Wanneer het helemaal droog is knip je de restjes die uitsteken af.

DSC_2164

Nu is het tijd om de binnenkant van je deksel mooi te maken. Uit het papier knip je een cirkel die goed past in de binnenkant van je deksel. Dit leg je even opzij. Verf de binnenkant met een dun laagje acrylverf en laat goed drogen. Nu is het tijd voor een laagje mod podge op de binnenkant, lijm je papieren cirkel vast en druk goed aan. Dat is dat.. Als laatste knip je een stuk lint op maat voor de zijrand en breng je op de zijrand nog een laagje mod podge aan. Plak het lint vast, laten drogen en klaar is je deksel.

DSC_2158

En dat was eigenlijk het meeste werk! Nu is het tijd om je pot te vullen met allerlei moois. Mijn pot vol moois werd een swap cadeau. De ontvanger houdt ontzettend veel van allerlei mooie stofjes en lintjes. Het moest een pot vol fournituren worden en dat is goed gelukt. Ik bestelde mijn spulletjes bij deze webwinkel. Dit artikel is niet gesponsord, ik betaalde alle spulletjes zelf. Daarbij gelijk de waarschuwing, er is TE veel leuks. Ik had heel veel moeite om mezelf aan het budget te houden en niet alles in mijn mandje te leggen. Vind je dit lastig maak dan voor jezelf een lijstje wat je graag in de pot wilt stoppen en wat je budget is, zo houd je overzicht.

DSC_2161

Natuurlijk kun je zelf in de pot stoppen wat je leuk vindt. Wat dacht je van leuke beautyspulletjes. Ingrediënten voor een lekker recept, knutselspullen voor een crea bea? zo kan ik nog wel even doorgaan. Trouwens.. het leuke muisje in de pot maakte ik ook zelf. Daarvan heb ik geen DIY of tutorial maar er staat wel een hele leuke win actie online op mijn Curly Creative facebook pagina!

Wat zou jij in een pot vol moois stoppen?

afsluiter

Advertenties

4 gedachten over “Pot vol moois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s