creatief

DIY Supersnelle kraamcadeaus

Hoe leuk zijn zelfgemaakte kraamcadeaus? In de meeste gevallen heb je tijd genoeg om op je gemak wat te zoeken/ zelf te maken. Maar soms komt de baby (veel) eerder dan gepland. Op dat moment wil je niet met lege handen aankomen dus dat vergt even schakelen. Dan kan het ook nog zo zijn dat het even duurt voor je op visite kunt gaan  of wonen de kersverse ouders gewoon heel ver weg. Dan is het toch superleuk om cadeaus op te sturen om ze zo te verrassen? Nu heb ik een kast vol knutselspullen en zo dus altijd wel materialen in huis om iets te maken.. Maar ook jij kunt snel kraamcadeaus in elkaar zetten! Hoe? dat ga ik je vertellen

IMG_20170721_095348_124
Wat heb je nodig? Een (witte) basic romper, vilt in verschillende kleuren, garen, een scherpe schaar en een naaimachine. In mijn geval gebruikte ik ook vilten letters. Zo hoefde ik  hierin niet zelf te priegelen met een schaar en vilt. Gemak dient soms de mens!

20170721_093451

Hoe maak je de vlaggenlijn? Op een rechthoekig vel vilt naar keuze teken je grote ruitvormen. Hierin kun je zelf de afmeting bepalen die je mooi vindt. Maak het jezelf makkelijk en vouw het vel dubbel zo kun je de vlaggetjes makkelijk uitknippen. De letters kun je alvast op de vlaggetjes leggen om de juiste positie te bepalen.  Ik knipte evenveel vlaggetjes als de naam lang is. Ik gebruikte 1 kleur vilt maar je kan het ook speelser maken door verschillende kleuren te gebruiken. Pak vervolgens een stuk lint/touw en met alvast de afstand tussen de vlaggetjes. Speld nu de vlaggetjes vast en zorg dat het touw mooi bovenin het vlaggetje zit. Zo blijft het mooi op z’n plaats. Nu ga je de vlaggetjes vast stikken. De letters kun je vastzetten met een klein beetje lijm of voorzichtig vastnaaien op de vlaggetjes.

20170721_093411

Hoe maak je de romper? Zoek een vorm die je mooi vindt en print dit uit op een wit vel a4. Knip dit uit, het is je mal om op het vilt te gebruiken. Zet de mal vast met een paar spelden en knip het figuur uit. Speld het vilten figuur op de romper en naai het vast. Das alles!

20170721_093406

Het kraamcadeau maak je helemaal af door het mooi in te pakken. Hoe? pak 2 soorten inpakpapier die mooi met elkaar combineren. Ik ging voor kraftpapier en zwart wit papier met een hartjes print. die leg je op elkaar zodat het een klein stukje overlapt. Pak nu een mooi stuk lint, in dit geval met vrolijke pompoms. Winkels waar je dit kunt vinden zijn bijvoorbeeld Action, Xenos, Hema of bij een fourniturenzaak. Pak het cadeau in en als laatste bevestig je het lint met plakband of wat lijm over een plaats naar keuze op het pakje.

Stuur je het op? zorg dan voor een envelop met bubbelfolie zodat de cadeautjes goed beschermd zijn. Wil je het nog sneller ingepakt? Ga dan voor een mooi vloeipapiertje in een leuk cadeau tasje. Dat is natuurlijk alleen een optie als je op visite kunt.

Veel knutselplezier

afsluiter

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s