Food

Recept

toetje

Toetjes zijn vaak erg lekker maar niet zo gezond. Daarom heb ik er voor mezelf een uitdaging van gemaakt om ze lekker te maken maar met niet al te veel ongezonde ingrediënten. Op goede vrijdag zette ik kwarktaart toetjes op tafel met bramen en mango.

IMG_20170415_133604

Ik had koekjes gebakken (nee niet gezond maar wel lekker) en had nog wat lelijke hoekjes over. Die stampte ik fijn en zo ontstond het idee voor deze toetjes.. Stiekem zijn het dus 2 recepten in 1.

koekjes

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is, dat mixt wel zo makkelijk. Alle ingrediënten gaan bij elkaar en kneed je samen tot een mooi deeg. Dat deeg leg je nadien even in huishoudfolie in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit (wanneer je dit doet tussen een vel huishoudfolie plakt het deeg nergens aan vast) Steek nu de koekjes uit.en leg zeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Tijdens het bakken zul je zien dat de koekjes behoorlijk uitlopen, laat dus genoeg ruimte er tussen. Als ze nog goed heet zijn kun je misvormde koekjes nog voorzichtig opnieuw uitsteken met je koekjes uitstekers. De restjes die je dan overhoudt kun je gebruiken voor de bodem van het toetje.

IMG_20170415_133810

Bij de ingrediënten voor de toetjes staan bewust geen hoeveelheden. Dit kan je naar eigen smaak en gevoel aanpassen. Ook voor het fruit heb je de keuze om vers fruit te kiezen of te gaan voor een diepvries variant. De bramensaus komt hier van een plaatselijke boer die deze in pakketjes verkoopt.

kwarktaart

Stamp de koekjes en verdeel de kruimels over de bodem van de glaasjes. Druk goed aan. Vervolgens een laagje kwark/Griekse yoghurt. Dan een laagje bramensaus. Weer een laagje kwark/Griekse yoghurt en de bovenkant bedek je met stukjes mango. Heb je geen zin om koekjes te bakken? Koekjes uit de winkel zijn natuurlijk ook een optie. Wat dacht je van country cookies of bastogne koeken?

Laat je me even weten als je dit toetje hebt geprobeerd?

afsluiterklassiek

Advertisements

2 gedachten over “Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s