creatief

DIY bruilofts cadeau

Lang geleden zette ik al eens een DIY online voor een geschenk wanneer je wordt uitgenodigd voor een bruiloft. Deze week hebben wij weer een bruiloft. Dat was voor mij een reden om nog eens een super simpele DIY te schrijven voor jullie. Ik hoor vaak dat er door het bruidspaar geld word gevraagd maar natuurlijk wil je niet aankomen met zo’n saaie witte enveloppe en een kaartje!

20160906_104919

Wat heb je nodig?

Een houten doosje (te koop bij Xenos), een stuk kant, witte matte verf ( te koop bij Action), een lijmpistool, houten hartjes (volgens mij ook af en toe te koop bij Action), een stempel met een x er op (setje HEMA), een witte en zwarte pen en kraftpapier.

20160906_104905

En aan de slag.. Pak het onderste deel van het doosje en omtrek dit met potlood op een vel kraftpapier, dit heb je straks nodig voor op de bodem van het doosje. Meet een stuk kant af en dit plak je langs de onderkant van het doosje. Je hebt maar een klein beetje lijm nodig, pas op want de lijm uit het pistool is erg heet. Druk voorzichtig aan en je onderkant is al klaar! Nu schilder je het deksel wit, ik heb dit in een paar dunnere lagen gedaan en steeds goed laten drogen. Wanneer het dekseltje ligt te drogen pak je 2 houten hartjes en stempel je met zwarte inkt een x er op. Dit moet ook weer eventjes drogen.

20160906_105011

Pak je kraftpapier er weer bij en knip de vorm uit, meet steeds even of het goed past op de bodem en netjes plat blijft liggen. Haal het er weer uit en schrijf er met witte pen een boodschap op voor het bruidspaar. Met zwart kan je wat accentjes aanbrengen. Wanneer je zoekt naar ideetjes voor verschillende handschriften kijk dan op pinterest voor hand lettering. Wanneer je het papier vast wilt zetten aan de bodem plak je er wat dubbelzijdige tape onder.

20160906_105835

Plak nu de houten hartjes met een beetje lijm uit het lijmpistool op het dekseltje. Zorg dat de verf goed droog is anders zit het doosje straks dichtgeplakt en dat wil je natuurlijk niet. Vervolgens heb ik een velletje vloeipapier met een print in bijpassende tinten een beetje verfrommeld en dat doe ik als opvulling in het doosje. Dit kan natuurlijk in alle kleurtjes die je mooi vind maar ik weet dat het bruidspaar niet zo van de kleurtjes is. Ook zou je kunnen kiezen om de hartjes een kleurtje te geven maar ik vind de houtstructuur mooier.

20160906_105954

Het geld stop ik niet zo los in een doosje want dat vind ik niet mooi staan. Daarom pakte ik een groter houten hartje en daaraan bevestig ik het geld. Later besloot ik dit met zwart wit bakerstwine te doen zodat er geen lijm aan het geld komt. Zo is het makkelijk te verwijderen zonder het kapot te trekken. Vouw het vloeipapier wat over het hartje heen.

20160906_110707

Tijd voor de laatste stap. Ik pakte een kraftlabel wat ik kocht bij Xenos. Natuurlijk kan je ook zelf een vorm uit het kraftpapier knippen en er met een perforator een gaatje in maken. Met witte pen schreef ik de afzender van het cadeau op. Ik maakte 2 knoopjes in het touwtje. Ik sloot het dekseltje en door de knoopjes wordt  het label vastgeklemd maar niet los kan schieten.

afsluiter

Wat geven jullie als cadeau bij een bruiloft?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s