creatief·Food

Snelle DIY pot vol granola

Heb jij dat ook weleens? Spontaan zin om zomaar een cadeautje te geven? Mij gebeurd dat regelmatig en het zorgt ook dat ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen ben ik de laatste tijd helemaal op de home made granola toer. Het leek mij ontzettend leuk om dit lekkers ook met anderen te kunnen delen en daarom besloot ik een DIY te schrijven voor een pot vol granola!

granolapot

Wat heb je nodig voor de Inhoud van de pot? 100 gram havermout, 100 gram 4 granen vlokken, gebroken lijnzaad naar keuze, speculaaskruiden. Dit is de het onderste gedeelte van je pot. Vervolgens pak je er een stuk huishoudfolie bij. Verdeel dit over de onderste laag van de pot en zorg dat er aan de bovenkant nog folie over is om straks dicht te kunnen vouwen. Nu leg je op de folie een laagje kokos, een laagje cranberries en een laagje ander gedroogd fruit naar keuze. Vouw het folie vervolgens dicht zodat alle ingrediënten klem zitten in de pot en het gedurende het vervoer niet door elkaar kan schudden.

Aan de pot bevestig je het recept voor de granola. Dit is het recept  (klik). In de pot paste geen pompoenpitjes en nootjes meer dus dat schrijf je er bij als zelf toe te voegen ingrediënten (net als de olijfolie en de honing) Uiteraard kan de ontvanger van het cadeautje zelf kiezen welke nootjes er worden gebruikt.

Wat heb je nodig voor de pot? een lege grote pot, een stukje kant, lijmspray, een papieren doiley, een sticker en bakerstwine ( van de leuke gestreepte touw) Allereerst ontvet je de pot aan de buitenzijde even met wat alcohol nadat je de pot even hebt uitgekookt aan de binnenkant en uiteraard ook goed hebt afgedroogd. Knip een stuk (plastic) kant op maat en spuit in met lijmspray. Plak het kant om de pot heen. Kies een sticker en schrijf er op wat erin de pot zit (mijn sticker komt van de action) Nu plakte deze sticker niet zo heel goed op het kant dus misschien moet je deze nog even met lijm vastmaken zodat ie beter blijft zitten. Pak je papieren doiley  en leg deze onder het deksel. Draai het deksel voorzichtig dicht. Als laatste pak je een flink stuk bakerstwine en wikkel je deze net onder de rand van de pot. Hieraan kun je de DIY voor de granola vastmaken.

Eventueel kun je de pot nog mooi inpakken in vloeipapier of folie en klaar ben je! Een origineel en leuk cadeautje om te geven maar ook om te krijgen denk k.

afsluiterklassiek

Advertenties

2 gedachten over “Snelle DIY pot vol granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s