Food

Food Diary

Ik vind het altijd heerlijk om food journals te lezen op andere blogs. Natuurlijk weet ik niet of jullie dit net zo leuk vinden om te lezen als ik. Vandaag deel ik met jullie wat ik deze week allemaal in mijn mond liet verdwijnen. Ik probeer op te letten wat ik eet en mijn tussendoortjes zo verantwoord mogelijk te houden. In het weekend mag ik van mijzelf eten wat ik wil en dat werkt voor mij prima! Mijn dagboek begint op dinsdag omdat ik maandag op school geen foto’s heb gemaakt/ I love to read food journals on other blogs. Offcourse I don’t know if you love to read them as much as I do. Today I share with you what dissappeared in my mouth this week. I try mention what I eat. I also want to eat healthy snacks. In the weekends I may eat what I want and this works fine for me! My journal starts at tuesday because I didn’t took any pictures on school monday.

Dinsdag zag er als volgt uit, ontbijt: overnight oats met ananas, amandel en een grote kop chai thee. Snack: appel. Lunch: 3 speltboterhammen; 1 met komijnenkaas, 1 met kipfilet en 1 met beenhamsalade. Om 3 uur at ik een reep van Dorset met kers en zwarte bessen. Het avondeten: snijboontjes met picallily, een hardgekookt ei in rundvlees gewikkeld en aardappels. Eigenlijk eet ik meestal geen toetje maar ik had nog trek en pakte volle kwark met wat stroop/ Tuesday for breakfast: overnight oats with pineapple, almond and a big cup of chia tea. Snack: apple. Lunch: 3 pieces of speltbread; 1 with cheese, 1 with chickenfilet and 1 with hamsalad. At 3 o’clock I ate a Dorset bar with cherry and blueberries. For diner: beans with picalilly, a hard boiled egg wrapped with some beef and some patatoes. Most of the time I don’t eat desert but I hadn’t got enough allready so I ate some curd with syrup.

Woensdag: vandaag begon met één van mijn favoriete ontbijtjes; overnight oats. Ik maak dit altijd met een geprakte banaan erdoor en vandaag met bevroren framboosjes. Dit maakte ik de avond ervoor zodat dit mij tijd bespaarde gezien ik ’s morgens heel vroeg uit bed moest voor een vroege dienst op mijn stage/ Today started with one of my favorite breakfasts; overnight oats. I make this always with a mashed banana and this time with some frozen raspberries. I made it the night before so it saved me time because I went out of bed really early because a shift at my internship.

Verder vandaag bij het ontbijt een grote kersenbloesem thee. Als tussendoortje at ik een appel en dronk ik veel rooibosthee. Ik lunchte met 3 speltboterhammen; 2 met witte chocoladepasta met kokos en 1 met abrikozenjam. Tsja niet super healthy maar soms heb ik gewoon zin in zoet op mijn brood. Om 3 uur at ik een reep van Leev met cranberrys en dronk ik wederom rooibosthee. ’s Avonds maakte ik een grote pan paëlla en  in de avond dronk ik wederom veel thee/ What else today? for breakfast also a big glass with cherryblossom tea. As a snack an apple and lots of tea. For lunch 3 pieces of speltbread; 2 with white chocolate paste with coco and 1 with abricot confiture. Ah well it isn’t so healthy buth sometimes I like sweet things on my bread. At 3 I ate a Leev bar with cranberrys and lots of tea. For Diner I made a big frying pan of paëlla and also lots of tea that evening.

Donderdag begon met muesli, een halve appel, een halve banaan en volle kwark. Ik dronk er een flink glas kersenbloesem thee bij. Als tussendoortje at ik een halve appel en een peer in stukjes waarover ik kaneel had gestrooid. Ik nam 3 speltboterhammen mee naar mijn stage; 2 met witte chocopasta met kokos en schijfjes banaan en 1 met abrikozenjam. Ja ik weet het, weer.. super lekker vind ik dat! Om 3 uur dronk ik eigenlijk alleen maar veel thee. Het avondeten bestond vandaag uit aardappelgratin met maïs en een vega champignon schijf. Omdat ik nog honger had at ik volle kwark met wat stroop. Verder dronk ik nog veel thee/ Thursday for breakfast: muesli with a half apple, a half banana and some curd. To drink I had a big cup of cherryblossom tea. As a snack I had cut a half apple and a pear and sprinkled it with some cinnamon. For lunch I had 3 pieces of speltbread; 2 with white chocolatepaste and coco with slices banana and 1 with apricot confiture. Yeah I know againg.. but I like it! At 3 o’clock I had lots of tea. For diner: patatogratin with corn and a vegan mushroom slice. Because I was still hungry I ate some curd with syrup. And lots of tea that night!

Vrijdag was deze week mijn enige vrije dag. Ik ontbeet volle kwark, muesli en appel. Daarnaast at ik een banaan en dronk een groot glas kersenbloesem thee. In de middag wilde ik wat anders dan brood. Ik at noodlesoep waardoor ik atjar tjampoer en wat roerei gooide mmm. Verder dronk ik veel thee. ’s Avonds werkte ik een koopavond  dus maakte ik een heerlijke maaltijdsalade met gerookte ham. Toen ik weer thuis was at ik lekker een halve reep oreo chocolade en dronk een groot glas thee/ Friday was my only day off this week. For breakfast some curd, muesli and an apple. Also had a banana and a big cup of cherryblossom tea. In the afternoon I wanted something else and made some noodlesoup with atjar tjampoer and some scrambled egg. Lots of tea. For diner I made a salad with some smoked ham because I had to work. When I came home after work I ate a half bar of oreo chocolate and had a big cup of tea.

Zaterdag ontbeet ik wederom met volle kwark, muesli en een appel. Daarnaast een banaan en een groot glas chai thee. Zaterdag is mijn vaste dag als drogist en naam ik in de koffiepauze cantucinni ( van die Italiaanse amandelkoekjes) en een kop rooibosthee. Tussen de middag at ik 3 volkorencrackers; 2 met gerookte zalm en 1 met tonijnsalade. Mijn baas trakteerde op iets lekkers van de bakker en daardoor at ik ook nog een bolus. Ook dronk ik nog een kop rooibosthee. Na het werk had ik trek en at ik een paar oreo koekjes daarbij dronk ik een vitamine-c bruis drankje omdat ik wat keelpijn had. ’s Avonds aten we friet en daarbij neem ik altijd stoofvlees. Als toetje at ik een caramel cornetto. ’s avonds bij de thee een aardbeien tompouche/ Saturday I had some curd with muesli and apple for breakfast. Also a banana and a big cup of chai tea. Saturdays I always work as a druggist. In my coffebreak I ate some cantuchinne (Italian almondcookies) and a cup of tea. For lunch had 3 crackers; 2 with smoked salmon and 1 with tunasalad. My boss treats me a bolus. Also had some tea. After work I was a little hungry and ate some oreo cookies and had a big glass of vitamine c because my troath hurts a little. For diner we had french fries with pot roast. As a desert a caramel cornetto. Later that night a cup of tea and a strawberry pastry.

Zondag had ik wederom een vroege dienst op stage en ontbeet ik met cinnamonrolls. Tussendoor dronk ik heel veel thee. Als lunch at ik een beetje soep en 2 bruine afbak stokbroodjes; 1 met filet american en 1 met gerookte zalm en roomkaas. Ik at als snack vandaag nog een halve appel. Het diner bestond vandaag uit leftovers van Chinees eten/ Sunday again had a shift on my internship and ate some cinammon rolls for breakfast. Had lots of tea during the day. For lunch had a little bit of soup with 2 brown baquettes; 1 with filet american and 1 with smoked salmon and creamcheese. As a snack I ate a half apple. For diner some Chines leftovers. 

Wat was het lekkerste wat jij deze week at?/ What was the most tasty thing this week?

Well I have a question for you.. If you read in English please leave me a message because I’m thinking about switching to write only in Dutch… If I do not receive any reactions I’m strongly thinking about not write in English anymore.

afsluiter

Advertenties

4 gedachten over “Food Diary

      1. Probeer ook eens de noodlesoup met garnalensmaak. Zelf toevoegen: gamba’s of garnalen, gebakken uitjes, roerei, atjar tjampoer en wat ketjap mmmmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s