Food·Sweetness

Yoghurt lemoncake with raspberrys

Het is zo lang geleden dat ik een recept online zetten dus tijd voor wat nieuws. Ik bakte al eens een yoghurtcitroencake maar die vond ik nog wat eentonig. Om ‘m wat op te pimpen besloot ik er dit keer framboosjes aan toe te voegen. Ik presenteer jullie het recept voor yoghurtcitroencake met frambozen. Ik haalde mijn inspiratie voor de yoghurtcitroencake bij / It’s been so long ago since I was posting a recipe so today it’s time for a new one. I was baking a lemonyoghurtcake before but I tought I could make it a lot more exciting. So I’ve grabbed some rasberrrys and was getting started. Today I present to you my lemonyoghurtcake with raspberrys. I was inspired by the recipe of

Wat heb je nodig voor deze taart?/ What do you need for this cake?


In English:
For the cake
180 ml of sunflower oil
280 grams of full fat yoghurt/ Greek yoghurt
385 grams of cane sugar
300 grams of spelt flour
2 teaspoons of baking powder
2 eggs
1/2 lemon, you’ll need the juice
the peel of 1 lemon
1 tiny bit of seasalt



For the glaze
100 grams of powdered sugar
1/2 lemon, you’ll need the juice

For the frosting
250 grams of powdered sugar
80 grams of butter
a hand full of defrosted raspberrys

For the decoration
10 defrosted rasberrys

En nu hup aan de slag/ Now you can get started!

Verwarm de oven voor op 180 graden/Preheat the oven on 180 degrees

Mix alles door elkaar, behalve het speltmeel en de bakpoeder, met een houten lepel/ Mix everything together, except the spelt flour and the backing powder, with a wooden spoon.

Zeef het speltmeel en de bakpoeder boven het mengsel/ You have to sieve the spelt flour and the backing powder on top op the batter.

Vervolgens mix je alles goed door elkaar tot een glad geheel/ The next thing you will do is mix it all together untill it’s a uniform batter.

Vet de springvorm of het bakblik in, giet vervolgens het beslag in de vorm en zet het in het midden van je oven/ Grease the bakingpan and pour in the mixture then you will place it in the middle of your oven

Je bakt de cake gaar in 55-60 minuten, je kunt dit testen door er een satéstokje in te steken, wanneer deze schoon is is je cake gaar/ You will bake your cake for 55 to 60 minutes, you can test if he’s done by putting wooden stick in it and when you pull it out it must be clean than your cake is done

Om de cake te vullen moet deze eerst volledig zijn afgekoeld. Bij mij ging het maken van de vulling niet helemaal zoals ik wou en jou taart zal er door deze beschrijving ietsje anders uit gaan zien maar zal nog veel lekkerder zijn. Mix de poedersuiker met de boter en voeg 50 ml melk toe, dit blijf je mixen tot het een mooi wit geheel is. Snijd ondertussen je cake mooi door de helft en leg de top even opzij. Je doet de botercréme die je net hebt gemaakt in een spuitzak en verdeelt deze over de bodem van de cake. Vervolgens pak je de frambozen en deze leg je op de botercréme (ik maakte de fout om alles door elkaar te mixen waardoor het ging schiften, lees niet minder lekker maar geen mooi gezicht) leg de top weer op de taart./ To fill your cake with the frosting it must be completely cooled down. I was having some trouble making the frosting but I rewrote the tutorial a little so this can’t go wrong, altough your cake will look a bit different it will be even more tasty than mine was. Mix the powdered sugar with the butter and pour in 50 ml milk. Keep mixing untill it’s a pretty white mixture. Cut the cake in half and set lay the top aside. Put the buttercream in a piping bag and spread it over bottom of the cake. Then you will grab the raspberrys and lay them on the buttercream ( I was having troubles because I had mixed the raspberrys with the buttercream, the result was a strange mixture. It did’nt look pretty but it was so tasty!) Put the top back on the cake

Zet je taart even op een rooster met daaronder een diep bord. Je maakt het glazuur door 100 gram poedersuiker te mixen met de citroensap ( dit is gewoon de helft van de citroen waarvan je de rasp hebt gebruikt voor het beslag, de andere helft van het sap heb je gebruikt voor het beslag) Giet nu het beslag over je taart, het overige glazuur zal netjes op het bord onder het rooster vallen ( dit had ik dus niet gedaan en daardoor ligt de taart in een plasje gestold glazuur op de foto!) Leg als laatste de frambozen die je over had gelaten als decoratie op je taart. Bewaar je taart als je hem hebt aangesneden in de koelkast, Smakelijk!/ Put the cake on a grid with a deep plate under it. You will make the glaze by putting 100 gras of powdered sugar together with the juice of a half lemon ( use the half of a lemon which you have been using the peel for the batter, the other half of the juice is used in the batter) Pour the glaze over your cake, the overflowing glaze will be on the plate (I didn’t do this so my cake was laying in a pool of glaze. The last thing you will do is put on some raspberrys which you had saved for devoration. Put the cake in the fridge when you had cut a piece of it, Enjoy!

Let op wanneer je het citroensap uit de citroen knijpt haal dan eerst even de pitjes er uit 😉 / Mind the removing the lemonseeds before squeeze out the juice

Heb jij al zin om deze taart te proberen?/ Did this recipe make you curious to try this cake?

afsluiterklassiek

Advertenties

4 gedachten over “Yoghurt lemoncake with raspberrys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s