Food·Sweetness

Recipe Arretjescake

Lang geleden zette ik het recept voor mijn no-bake choco love cake online. Daarin had ik het over arretjescake en voor degenen die het nog niet kennen of het recept nog niet hebben. Vandaag heb ik dit voor jullie dus houd je net zo van chocolade als ik? blijf dan zeker even lezen/ Long time ago I had posted the recipe for my no-bake choco love cake online. I’ve mentioned arretjescake and for the ones who don’t know it allready or don’t have the recipe. Today I have the recipe for you, if you are a chocolate addict like me keep on reading

Waarschuwing: dit vooral niet lezen als je je voor hebt genomen om 2014 gezond te gaan eten/ Warning do not read this when you have decided to eat healthy in 2014

Wat heb je nodig?/What do you need?

ingredienten

Hoe maak je het?/ How to make it?
Maak de koekjes kleiner, stop ze in een schone theedoek en rol er over met een deegroller. Roer de suiker met het ei tot je een mooie massa hebt. Smelt de chocolade, dit kan au bain marie of in de magnetron (kies je voor de magnetron doe het dan steeds in korte poses en roer goed door, blijf erbij!) Doe de chocolade bij het suiker-ei mengsel. Smelt de boter voorzichtig in de magnetron, let op het is heet. Giet de gesmolten boter bij het suiker-ei-choco mengsel en roer goed door. Als laatste gooi je de koekjes er bij en roer je het weer door. Pak een bakvorm en bekleed deze met bakpapier, het werkt goed als je dit eerst even verfrommelt dan blijft het beter zitten. Giet het mengsel in je bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Stop het in de koelkast voor minimaal 4 uur of leg het er gewoon een nachtje in. Eet smakelijk!/ Make the cookies into smaller pieces, put it in a clean tea towel and roll over with a rolling pin. Stir the sugar with the egg untill it’s wel mixed. Melt the chocolate, au bain marie or in the microwave (if you pick the microwave you must let the chocolate melt in short periodes and stir regularly, stay with it!) Put the chocolate with the sugar-egg mix. Let the butter melt down in your microwave, mention it’s hot. Pour the molten butter in the sugar-egg-chocolate mix and stir wel. The last thing you put in your bowl are the cookies, stir again. Grab a baking tin and cover it with parchment paper, it works wel when you make a ball of the paper first it will settle better. Pour the mix in to your baking thin and press down with the convex side of a spoon. Put it in the refridgerator for at least 4 hours, a whole night is even better. Bon Apetit!

arretjescake

Laat je mij even weten wat je er van vond?/ Would you let me know your oppinion about it?

afsluiterklassiek

Advertenties

9 gedachten over “Recipe Arretjescake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s