Uncategorized

Recept Boterkoek

Laatst had ik zin om gewoon eens een heerlijk ouderwetse boterkoek te bakken en wat was die lekker ! Zo lekker dat ik vandaag even het recept met jullie wil delen..Lately I wanted to bake an old fashioned “boterkoek” and it was sooo yummie! So I wanted to show you the recipe today..

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Wat heb je nodig/ What do you need
250 gr zelfrijzend bakmeel/ 250 grams of selfrising flower
200 gr witte of lichte basterdsuiker/ 200 grams white or light brown sugar
225 gr roomboter (hoeft natuurlijk geen smeerbare te zijn maar dat was wat ik in mijn koelkast had staan)/ 225 grams of unsalted cream butter
1 snufje zout/ a bit of salt
1 st ei(losgeklopt)/ one egg (beaten)
100 gram amandelspijs/ 100 grams of almond paste

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Hoe je de boterkoek maakt/ How to make a “boterkoek”

Doe het gezeefde zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout in een kom/ sift the selfrising flour and put it in a bowl with the sugar and the salt.
Voeg blokjes koude boter toe en mix met deeghaken tot je een stevig deeg hebt, doe het amandelspijs er vervolgens bij en mix nog even door/ Put the cold butter in the bowl and mix with dough hooks untill you have a firm dough, then you put the almond paste in the bowl and mix it again.
Verwarm je oven voor op 250 graden/ Preheat your oven on 250 degrees.
Doe het deeg in een bakvorm en verdeel gelijkmatig, druk aan met de bolle kant van een natte lepel (ik pakte hiervoor een brownieblik wat ik bekleedde met bakpapier)/ Put the dough in a baking tin covered with baking paper and spread it evenly, press down with the convex side of a wet spoon (I’ve used a brownie tin)
Maak met een vork een mooie ruitvorm in het deeg/ Grab a fork and make that nice checkered pattern in your dough.
Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei/ cover the “boterkoek” with the beaten egg.
Stel de temperatuur van je oven in op 225 graden en zet de boterkoek in de oven/ Adjust the temprature of the oven on 225 degrees and put your “boterkoek” in the oven.
Bak de koek in 15 minuten gaar en bruin, laat de boterkoek goed afkoelen/ Bake the “boterkoek”for 15 minutes so it’s well done and brown, let it cool down.

Het is verleidelijk om al gelijk een stukje te proeven maar ik zou ‘m nog eventjes in de koelkast zetten de koek word dan steviger. Eet smakelijk! Laat je mij even weten wat je er van vond als je ‘m hebt gebakken?/ It’s so tempting to taste a piece but I would wait if I were you, put it in the refridgerator for a while so the “boterkoek” will be a little more solid, Enjoy your “boterkoek”! I would like to hear from you if you have baked it and if you liked it..

afsluiterklassiek

Advertenties

7 gedachten over “Recept Boterkoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s